A Casio G-Shock mindig messze állt a karórák krémjétől, de ettől függetlenül még legendás sorozat, aminek vannak kiemelkedő darabjai. Ilyen az idén piacra dobott GMW-B5000TR modell is, ami a XXI. század innovációival vegyíti a nyolcvanas évek klasszikus digitális stílusát. 

Ennek a darabnak az igazi különlegességét a ház anyaga adja. Az új G-Shock esetén a Nippon Steel Corporation által gyártott titánból készült a borítás, ami erősebb, mint a könnyűfém általánosan használt formája, és elérhető vele egy fényesebb, színezett, elegáns felület. 

Aligha van ma ennél menőbb Casio G-Shock karóra 1

A TranTixxii elnevezésű ötvözetet hat évig fejlesztette a japán fémipari cég, és a Casio mellett többek között ilyen anyagból készülnek egyes Nissan GT-R kivitelekhez a kipufogók vagy a Fuji felső polcos fényképezőgépeinek házai.

Aligha van ma ennél menőbb Casio G-Shock karóra 2

Ezt az alkotói szabadságot kihasználva az óratok arany árnyalatot kapott, a fémből készült szíj pedig piros, kék, világos és sötétszürke, valamint aranyszínű elemekből áll. 

Az óraszerkezet ugyanaz, mint a GMW-B5000 esetén, Bluetooth kapcsolattal, rádiójeles vezérléssel, ütés- és vízálló házzal, időzítővel, napelemes működéssel. A titánháznak köszönhetően ez a kivitel könnyebb, mint acélból készült társa, 164 gramm helyett 104 grammos.

Különlegességéhez mérten az ára is magasabb, míg a szerkezetileg azonos típusért 140-170 ezret kérnek a szaküzletekben, addig ezt a modellt itthon nem is lehet kapni, nemzetközi ára pedig félmillió forint körül alakul. 

Aligha van ma ennél menőbb Casio G-Shock karóra 3Aligha van ma ennél menőbb Casio G-Shock karóra 4