Pénteken indították útnak az Endeavour űrkapszulát egy Falcon 9-es hordozórakétával a floridai Kennedy űrrepülőtérről, szombaton pedig meg is érkezett a Nemzetközi Űrállomáshoz épségben az űrhajó. Az amerikai űrkutatási hivatal (NASA) hangsúlyozta, hogy most először használtak “újrahasznosított”, vagyis egy előző űrrepülésnél használt hordozórakétát.

Ezúttal két amerikai asztronauta, Shane Kimbrough, Megan McArthur, Thomas Pesquet francia és Hoside Akihiko japán űrhajós érkezett az állomásra, akik  az Indiai-óceán felett 425 kilométeres magasságban csatlakoztak az ISS-hez.

Április 9-én a Jurij Gagarinról elnevezett Szojuz űrhajó csatlakozott az ISS-hez fedélzetén háromfős legénységgel. A Gagarin utasaival, Oleg Novickijjel, és Pjotr Dubrovval, az orosz Roszkoszmosz, valamint az amerikai Mark Vande Heittel együtt az állomáson a SpaceX érkezéséig tíz űrhajós tartózkodik: két orosz kozmonauta, Szergej Rizsikov és Szergej Kugy-Szvercskov, négy amerikai asztronauta, Kathleen Rubens, Michael Hopkins, Victor Glover, Shannon Walker, valamint egy japán űrhajós, Nogucsi Szoicsi.

Michael Hopkins, Victor Glover és Shannon Walker, valamint Nogucsi Szoicsi a tervek szerint április 28-án tér vissza a Földre a SpaceX űrhajójával.