Az utóbbi időben több, az autózástól eltérő területen is találkozhatunk az Aston Martin nevével. A nem is olyan régen még a whiskykészítéssel kacérkodó autógyártó most a virtuális száguldás szerelmeseinek kedvez új szimulátorával, mely az AMR-C01 nevet viseli.

Sportautók élményét kínálja az Aston Martin szimulátora 1

A képre kattintva galéria nyílik

A fejlesztőknek – élükön Darren Turner professzionális autóversenyzővel – nem titkoltan az volt a célja, hogy a felhasználó a karbonszálas monocoque-ba beülve úgy érezze, mintha az Aston Martin Valkyrie-ba ülne be. Turner neve garancia a kiváló szimulátoros élményre: korábban a McLaren Forma-1-es csapatának tesztrészlegét erősítette, de a Le Mans-i 24 órás autóversenyen a GT-kategóriákban háromszor is győzelmet aratott. Ha mindez nem lenne elég, van egy szimulátorépítő cége: gyakorlatilag ők készítik az AMR-C01-eseket, az Aston Martin pedig a nevét adja hozzá.

Sportautók élményét kínálja az Aston Martin szimulátora 2

Maga a szimulátor egyébként hozza azt a formavilágot, melyet a legújabb Aston Martin-sportautókon kívül-belül tükröződik: a dizájncsapat az utolsó varrások helyét is precízen megtervezte, hogy a vevők a pénzükért hasonló luxusélményben részesüljenek, mintha egy igazi autót vettek volna. Színválasztékból és -kombinációból nincs hiány, a szivárvány szinte minden színében elérhető a szett, különféle mintázatokkal.

Sportautók élményét kínálja az Aston Martin szimulátora 3

A márka célja, hogy a folyamatosan növő online versenyzésből még jobban kivegye a részét, közelebb hozva egymáshoz a valóságot és az e-sportot. Abban már nem vagyunk biztosak, hogy ez olyan könnyen sikerülni is fog, ugyanis az AMR-C01-esek adómentes ára 57500 font, átszámítva 22,7 millió forint. Egyelőre csak 150 szimulátor készül csak, melyek 2020 utolsó negyedévében juthatnak el tulajdonosaikhoz.

Sportautók élményét kínálja az Aston Martin szimulátora 4