A technika mindig rávilágít saját érzékszerveink csökevényességére. Rengeteg hangot nem hallunk, szagot nem érzünk, dolgot nem látunk. A magas képkockaszámmal rögzítő kamerák viszont segítenek felfedni a villámgyors események titkait, és megmutatják azt a világot, amiből normál esetben csak villanásokat látunk.

Ma már nem kell csúcslaborban vagy katonai intézményben dolgozni ahhoz, hogy hozzáférjünk egy akár százezer másodpercenkénti képkockaszámmal dolgozó kamerához. Összehasonlításképp a normál, szemünknek mozgóképnek tűnő mozifilmek 24 képkockát jelentenek egy másodperc alatt, és a legtöbb modern kamera 50-60 képpel dolgozik.

A legújabb mobilok már akár 960 képkocka/másodperces szuperlassú felvételek készítésére is képesek, és ezeken már tényleg látszik a legyek szárnya repülés közben. Innen kell elképzelni a 100 ezres tartományt, ebben mutatják meg magukat a kidurranó pattogatott kukoricák. 

Ha otthon is akarunk hasonló felvételeket, csak brutálisan erős megvilágításra és egy speciális Phantom v1611 kamerára van szükségünk, ami képes ilyen rögzítésre. Ezek használt piaci ára 70-90 ezer dollár körül van, tehát olyan 20-25 millió forintot kérnek értük. Ezt tudva otthoni mókára talán elég a  kínai mobilok 960 képkocka/másodperces értéke.