Az orosz férfi által, egy használt, öreg Samsung monitor borításából faragott maszk a vírustól ugyan nem véd, de a szociális távolságtartást minden bizonnyal segíti. Ha egy ilyennel a fejünkön megyünk boltba, akkor garantáltan messzire elkerül minket minden vásárló, sőt talán az egész üzlethelyiséget kiürítik, amíg meg nem érkeznek a rendőrök és az ápolók.

Kövess minket a Facebook-on!

Azért ilyen maszkot ne fabrikáljunk otthon, mert ránk hívják a rendőröket 1Azért ilyen maszkot ne fabrikáljunk otthon, mert ránk hívják a rendőröket 2Azért ilyen maszkot ne fabrikáljunk otthon, mert ránk hívják a rendőröket 3Azért ilyen maszkot ne fabrikáljunk otthon, mert ránk hívják a rendőröket 4Azért ilyen maszkot ne fabrikáljunk otthon, mert ránk hívják a rendőröket 5Azért ilyen maszkot ne fabrikáljunk otthon, mert ránk hívják a rendőröket 6Azért ilyen maszkot ne fabrikáljunk otthon, mert ránk hívják a rendőröket 7Azért ilyen maszkot ne fabrikáljunk otthon, mert ránk hívják a rendőröket 8Azért ilyen maszkot ne fabrikáljunk otthon, mert ránk hívják a rendőröket 9

A forma egyfajta tisztelgés a középkori pestisdoktorok előtt. A pestisdoktorok a 17. századtól hosszú viaszos köpenyt, valamint madárcsőrre emlékeztető maszkot hordtak. Mindkettőnek az volt a célja, hogy minél kevésbé érintkezzenek a halottakkal és az őket körülvevő fertőző levegővel. A maszkba illatos növényeket raktak, hogy megakadályozzák a rossz levegő (mal aria) belélegzését. Felszerelésükhöz tartozott egy bot, egyébként fizikailag nem érintkeztek a betegekkel. Az öltözék feltalálását Charles de Lorme-nak, a Medici család, később pedig XIII. Lajos francia király udvari orvosának szokás tulajdonítani. 

Azért ilyen maszkot ne fabrikáljunk otthon, mert ránk hívják a rendőröket 10