Habár a Porsche-név örökké a szebbnél szebb autókat fogja az emberek eszébe juttatni, a stuttgarti márka nem csak a négykerekűekkel foglalkozik. Dizájncsapatuk időről időre új fába vágja a fejszéjét: ha kell, csillaghajót rajzolnak, de láttunk már tőlük 50 évvel ezelőtt is érdekességeket.

A csapat ezúttal a 911 GT3 egyetlen alkotóelemét, a kipufogóvéget vette kezelésbe. A tervezők fogták az autó közepén, a rendszám alatt található részletet, és készítettek belőle egy hangszórót. Ahogy azt a Porschétól elvárhatjuk, a termék minőségi hangzást nyújt, immár nem csak a motor hangjai rezgetik meg az alumíniumházat.

Kipufogóból épített hangszórót a Porsche 2

Kipufogóból épített hangszórót a Porsche 3

A 4.0-s Bluetooth-kapcsolatot használó hangszóró kapott egy aptX chipet is, így az eszköz képes kezelni a nagy felbontású audiofájlokat is. A jó minőségű zene mellé a hangerő is jár, és a 60 wattos teljesítmény mellett erre sem lehet panasz. Egy feltöltéssel 24 óráig is szól a Porsche-kipufogó.

Kipufogóból épített hangszórót a Porsche 4Kipufogóból épített hangszórót a Porsche 5

A 3,3 kilós szerkezetre egyszerre két eszköz is csatlakozhat vezeték nélkül, de a kábeles megoldást sem vetették el a tervezők. A termék ára is a Porsche-színvonalat képviseli: 695 dollárba, azaz átszámítva körülbelül 210 ezer forintba kerül a fekete és ezüst színekben kapható hangszóró.