Különleges együttműködésre lépett a Lucasfilm és a Porsche: a Star Wars-filmek kitalálói a stuttgarti autógyártóval közösen egy űrhajó-koncepciót építenek. A Csillagok háborúja: Skywalker kora premierjére elkészülő különleges járművel a két cég szerint találkozhatunk majd valamikor a Star Wars-univerzumban, ami nem ér véget azzal, hogy a harmadik trilógia utolsó része jelenik meg a mozikban decemberben.

Star Wars-csillaghajót rajzolt a Porsche 1

Annyit már lehet tudni az űrhajóról, hogy a Porsche villanyautója, a Taycan vonásait is észrevehetjük majd rajta. Ezen kívül fontos szempont volt a tervezéskor, hogy két bejárata legyen elöl, hátul legyen egy hatalmas rakodótér az ennek megfelelő ajtóval, és legalább 5 fő személyzet, valamint két pilóta is elférjen a fedélzeten.

Star Wars-csillaghajót rajzolt a Porsche 2

Porsche Taycan

Michael Mauer, a Porsche dizájnercsapatának vezetője szerint nagy kihívást jelentett a feladat. “Izgalmas volt egy Porsche-DNS-sel átitatott űrhajót megalkotni” – mondta.

Értelemszerűen az új Porsche-csillaghajó már nem fog bekerülni a kilencedik részbe. Egyébként nem a németek az elsők, akik űrhajót készítettek egy filmhez: 2016-ban a Lexus is így tett, ők egy tojás alakú járművet álmodtak a Valerian és az ezer bolygó városa című produkcióhoz.