A japán wagyu etalon a steakrajongók számára. 

Ez a világ legnevesebb és sokak által legfinomabbnak tartott marhahúsa, a legjobb vagjúk a Kanszai régióban találhatóak, innen származik a kategória három királya, a macuszakai, a kobei és az ómi.

Különlegességüket a hús speciális szerkezete adja, az izomrostokat hálóként szövi át a finom zsírréteg, a minőségre pedig rendkívül odafigyelnek a tenyésztők. Csak hároméves tehenek kerülhetnek a vágóhídra, mindegyik tíz számjegyű, származást igazoló azonosítóval, hogy még véletlenül se kerüljön idegen húsra Macuszaka jelölő plecsnije.

Azt hihetnénk, hogy ennél nincs fentebb, ezt kimaxolták a japánok, és hátradőlnek, etetik a marhákat, kaszálják a pénzt. Csakhogy a szigetországi megszállott tökéletességre való törekvés itt is jelen van. 

Létrehoztak ugyanis egy farmot, ahol a marhákat kizárólag Kagawán karamellizált olívamasszával táplálják. Ez a helyi olajgyártás mellékterméke, amiből újra hasznot tudnak húzni a termelők. Körülbelül kétezer marhát tartanak így, ezért a levágott állatok húsa valódi Szent Grál a legőrültebb rajongók számára, ha akad valahol a nemzetközi piacon, azt azonnal elkapkodják. 

Holott az ára elég húzós, a marhahúsra specializálódott, elit amerikai online hentesbolt, a CrowdCow kínálatában egy 10 dekagrammos darabért 50 dollárt, vagyis 15 ezer forintot kértek.