Magyar idő szerint szeptember 23-án hajnalban tartják az Emmy díjátadó gálát, ahol a szakmai zsűri a televíziós produkciókat díjazza. Az eseménysorozat már egy héttel korábban elkezdődött a kreatív Emmy-díjak kiosztásával. Az este egyértelmű győztese a Trónok harca nyolcadik évada lett.

Hiába írta alá egymillió embernél is több azt a petíciót a záróévad újraforgatásáért, az HBO produkciója minden eddiginél több kategóriajelölést kapott: összesen 32-t. Ezekből máris megnyert 10 díjat, és jó esély van rá, hogy még többet behúzzon majd.

A frissen elnyert díjak többek között a speciális látványeffekteket, a kosztümöket, a kaszkadőrmunkát, a főcímet, a zenét és a sminket díjazták.

Ami azt illeti, a kapott tíz kreatív díj inkább a produkció minőségét díjazta – erre a nézőknek sem volt panasza, azt a bizonyos sötét epizódot leszámítva. Az este másik nagy nyertese az idei nyár legnépszerűbb minisorozata, a Csernobil lett hét bezsebelt elismeréssel.

Sorra zsebeli be a díjakat a Trónok harca 1

Részlet a Csernobilból

A Trónok harca és a Csernobil is az HBO műve, előbbi szériánál a fő- és a mellékszereplők nagy eséllyel pályáznak az egyéni díjakra is. Az idei évben összesen 137 jelölést kaptak az égisze alá tartozó sorozatok. Hogy hány díjat fognak még megnyerni, az a hét végén kiderül.