Bár az LG-t a nagyközönség inkább szórakoztatóelektronikai és háztartási eszközeiről ismeri, a dél-koreai cég autópari beszállítóként is működik.

A vállalat régóta fejleszt és gyárt különböző kijelzőket, a kereslet miatt pedig nem kell aggódniuk, hiszen az autóipar egyre inkább a szoftver által meghatározott járművek (software defined vehicles – SDV) felé halad, amelyekbe egyre több és nagyobb kijelző kerül (screenification).

A piackutató Omdia előrejelzése szerint 2030-ra a prémiumautókban minden második kijelző az élénk színeket, éles képet kínáló, akár íves, görbített formában is készíthető OLED-egység lesz, így az LG is ezekre „fekszik rá”.

Az LG Vehicle Component Solutions laboratóriuma olyan, az iparágban egyedülálló fejlett algoritmust készített a járművekbe szánt OLED-kijelzőihez, amellyel kompenzálhatók a betekintési szöggel kapcsolatos problémák, a torzulás. A cég ígérete szerint az ő hajlított kijelzőik nyújthatják a legjobb minőséget, ezeket hamarosan már forgalmazni is kezdik.

Az LG-nél a hajlított kijelzők mellett hajtogatható és feltekerhető OLED-paneleket is készítenek ugyancsak autóipari felhasználásra.