Azok a vállalatok, melyeknek működése minimálisan is kapcsolódik az új technológiákhoz, nem engedhetik meg maguknak, hogy ne legyenek jelen a CES kiállításon. A koronavírus-járvány miatt a szokásosan Las Vegasban megtartott rendezvényt teljes egészében az online térbe terelték, de ez nem tartja vissza az innovatív ötletek bemutatását.

Az LG sem volt rest. A dél-koreaiak legutóbb a feltekerhető tévéjükkel nyűgözték le a világot, ám most a képernyők egy másik felhasználási módját találták ki.

Újabb dobásuk az ágyba rejthető átlátszó kijelzőjű készülék: a lábrészbe egy 55 colos OLED-panelt rejtettek, melyen akkor is át lehet látni, amikor a képernyő be van kapcsolva és éppen megjelenik rajta valami. Az LG szerint az üveglap 40 százalékos átlátszóságú – korábban, az LCD képernyők korában maximum 10 százalékos értékig sikerült eljutniuk.

a videó a hirdetés után indul

A tévé hangszórói a keretbe vannak építve, a képernyő pedig többfunkciós: elő lehet hívni akár csak részben is, ilyenkor alapinformációkat jeleníthet meg például az alvásunkról vagy a világ híreiről. Az LG úgy képzeli, hogy rövidesen ilyen eszközök lephetik el a világ embereinek otthonait. Az ágyba rejtett tévé egyelőre csak prototípus és nem megvásárolható, a technológiát még csiszolgatják Dél-Koreában.

Melyik készülék tetszik jobban?
Az átlátszó tévé
40% (26)
A feltekerhető tévé
60% (39)