Könnyű lenne azt írni, hogy a Tudor úgy viszonyul a Rolexhez, mint az energiaital-gyártó kisebbik csapata, a VCARB a bajnoki címeket szerződ nagyhoz, de egyrészt Max Verstappenéket nem támogatja a Rolex – helyette a teljesen más cégcsoporthoz tartozó TAG Heuer a partnerük –, másrészt pedig a Tudor az elmúlt években egyre inkább saját jogon is elismert, ráadásul egyre drágább luxusóra-márkává vált.

A korábban AlphaTauriként működő faenzai istálló a névváltással párhuzamosan cserélt órapartnert, a tömeggyártó Casio helyére érkezett a svájci márka, a szemfülesebbek pedig mind az autó matricázásán, mind a versenyzők csuklóján fel is fedezhették a Tudor jelenlétét.

A nagyközönség számára ugyanakkor most vált elérhetővé a kimondottan az F1-es csapat számára készült óra, piacra került ugyanis a Black Bay Ceramic „Blue”.

Kattints a képre, galéria nyílik!

Luxusórát kapott a Forma-1-es kiscsapat 2

A modell a Tudor közkedvelt búvárórájának egyedi köntösbe bújtatott változata, melynek tokja, lünettája fekete kerámiából készül, míg a számlap ütős, a VCARB autóin is látható – bár, valljuk be, ebben a csomagban nem igazán harmonizáló – kék színt kapott.

A 41 mm-es átmérőjű tokban a 70 órás járástartalékot kínáló, 15 ezer gaussos mágneses ellenállású, a legmagasabb svájci pontossági tanúsítványokkal (COSC és METAS) rendelkező Calibre MT5602-1U automata szerkezet ketyeg.

Az órához kék díszöltéses bőr-gumiszíj, bónuszként pedig kék sávos textilszíj is jár.

A limitált kiadású F1-es Black Bay darabjáért bő 2 millió forintnak megfelelő 5200 eurót kérnek a Tudornál.