A Rolex „kis testvére”, a Tudor közel 70 évre visszanyúló kapcsolatot ápol a francia haditengerészettel (Marine Nationale), legutóbbi nekik szánt modelljük a 2021-ben bemutatott Pelagos FXD – fixed, azaz integrált szíjtartós – búváróra.

Ebből készült most egy, pontosabban két új, Red Bull Racing-es kiadás – elsőre a Forma-1-re gondolnánk, de itt most egy másik, az America’s Cup vitorlásversenyen részt vevő, genfi központú Alinghi-csapatról van szó. (A Forma-1-es Red Bull amúgy a TAG Heuerrel működik együtt.)

Újabb Red Bull-os luxusórát dobtak piacra 1

Fotó: Tudor

A Tudor Pelagos FXD és FXD Chrono Alinghi Red Bull Racing Editionökben közös, hogy 200 méteres vízállósággal bírnak, karbonszálas tokot, karbonszálas, fordított számozású betétgyűrűvel ellátott, titánból készült, két irányba forgatható lünetettát, zafírüveg kristályt, csavaros titánhátlapot, valamint egyrészes, tépőzáras „Marine Nationale”-textilszíjat kapnak, de míg az előbbi egy egyszerű, 42 mm-es átmérőjű, dátum nélküli hárommutatós óra, az utóbbi 43 mm-es, dátumos kronográf – azaz stopperfunkciós – két segédszámlappal.

Kattints a képre, galéria nyílik!

Újabb Red Bull-os luxusórát dobtak piacra 2

A Red Bull-os jelleget a néven túl a számlapon és a szíjon megjelenő piros szín, a számlapot belül körülfogó gyűrűn, az ún. rehaut-n olvasható a Red Bull Racing felirat, valamint a csapat emblémájával gravírozott hátlap adja.

Az új hajós luxusórák közül az egyszerűbb darabért 3650 eurót (1,36 millió Ft) kér a svájci gyártó – ez kevesebb, mint a „sima”, titántokos Pelagos 4000 eurós ára –, míg a pluszkomplikációkat nyújtó Red Bull-os kronográfért 5070 eurót (1,9 millió Ft) kell fizetni.

Újabb Red Bull-os luxusórát dobtak piacra 18

Fotó: Tudor