A Szilícium-völgy kellős közepén, Mountain View-ban székelő Zicasso luxusutazás-szervező új ajánlatában a Csendes-óceán túlpartjára, Japánba csábítja a pénzes turistákat.

Az út apropója a japán gyorsvasútrendszer, a Sinkanszen születésének 60 éves jubileuma, így nem meglepő, hogy az utazók ezeken a közlekedési eszközökön járhatják be a távol-keleti országot.

A 10 napos körút Tokióban kezdődik, miután a Narita repülőtérről privát transzferrel beviszik őket a fővárosba, az utasok két napot töltenek el ott – az éjszakát egy, a pályaudvarhoz közeli luxusszállodában –, majd Kiotó felé veszik az irányt a száguldó szerelvényen, melynek fedélzetén természetesen első osztályon, bársonyfotelben nyújtózva „zötyöghetnek”.

Kiotó felé a vonatból lenyűgöző kilátás nyílik a Fudzsira, a célállomáson pedig újabb három nap következik teaszertartással, bambuszerdei kirándulással, sziklakertbeli meditációs programmal, szentélylátogatással, de akit érdekel a technika, az a kiotói vasúti múzeumban a Sinkanszen történetével is mélyebben megismerkedhet, még szimulátoron is kipróbálhatja a vonatok vezetését.

A következő állomás Hirosima, ahol a Béke Emlékmúzeumban az atomtámadás áldozataira emlékezhet a látogató, ki lehet ruccanni a UNESCO világörökségi listáján szereplő, 1168 óta álló Icukusima szentélyről híres Mijadzsima-szigetre, vagy épp meg lehet kóstolni a japán „pizzát”, a tésztából, káposztából, egyebekből rétegzett okonomijakit.

Az utolsó állomásra, Kagosimába a Hello Kitty Sinkanszen fedélzetén jutnak el az utasok, a városban és környékén pedig sócsú-főzdelátogatás és -kóstoló (burgonyából, rizsből vagy más gabonából készült szeszes ital, párlat, nem keverendő össze a szakéval), kajaktúra a Szakuradzsima vulkán lábánál, és a jellegzetes japán hévfürdőben, ún. onszenben való lazulás is a programok között szerepel. Három ottani nap után repülő viszi vissza a turistákat Tokióba.

2,5 millió ez a vonatút, pedig nem is az Orient expressz 3

Onszen (Kép: Gonzalo Azumendi/VWPics/Universal Images Group via Getty Images)

A különleges út fejenként 6995 dollárba, azaz szűk 2,6 millió Ft, ám ha belegondolunk, hogy ebben benne van az összes vonatjegy, egyéb transzfer, a szállások és a programok díja, 10 napra lebontva nem is olyan sok – igaz, Tokióba, majd onnan haza mindenkinek saját költségen kell eljutnia.