2021-ben volt 50 éves az Opel legendás típusa, a Manta, ennek apropóján a rüsselsheimi gyártó modern, elektromos hajtású koncepcióban támasztotta fel azt.

A külsőre és műszakilag is ütős Manta GSe aztán további ihletet adott, a benne megtestesült esztétikum és a fenntarthatóság új kiegészítőt fialt.

Az Opel az Apple-termékekhez tartozékokat gyártó német Bandwerkkel dugta össze a fejét 2023-ban, az eredményt pedig most mutatták be: érkezik a Timeless Energy (időtlen energia) kollekció első darabja, egy óraszíj.

Az Apple Watchhoz készült limitált, 125 darabos széria alapanyagát a körkörös gazdaság jegyében régi Manta-üléshuzatokból nyerték, ami pedig a dizájnt illeti, az a Manta GSe-n bemutatkozott „detoxikált dizájnnyelv” folytatása.

Kattints a képre, galéria nyílik!

Az élénksárga keretbe fekete betét kerül, a szíj belső oldala a csukló lélegzését segítő „Blitz” textúrát kapott, míg a csat nyelve a Mantára utalva stilizált rájaformájú.

A mutatós szíjak az Opel gyártási tevékenységének 125. évfordulóján, június 8-án válnak elérhetővé, így az ár egyelőre nem ismert.

Az Opel ígéri, hogy az év folyamán további darabokkal bővíti majd a Timeless Energy kollekciót.