Nemrégiben a Vezessen is megírtuk, hogy a holland drónspecialista, a Dutch Drone Gods a Red Bull Technologiesszal együttműködésben elképesztő tempóra képes kvadkoptert épített, olyat, mely képes volt tartani a lépést Max Verstappen F1-es autójával is.

Nos, egy dél-afrikai egyetemista, youtuber alaposan odavágott a profiknak, ő otthoni műhelyében, mindössze édesapja és néhány külső szaki segítségével a Red Bull-osokénál másfélszer gyorsabb gépet rakott össze.

Bell kvadkoptere, a Peregreen 2 a korábbi, már 400 km/órás sebességre képes Peregreen modelljének továbbfejlesztése. Ahogy Dutch Drone Kings gépe, úgy a Peregreen 2 sem hagyományos drónforma, a nagy sebességhez a rakéta alak passzolt.

Az ilyen sebességeknél fontos az aerodinamikai stabilitás, ám míg az a DDG-sek a Red Bull mérnökeivel és létesítményében finomították, Bell az otthoni 3D-nyomtatóján lekészített prototípusokat időnként egyszerűen a haladó autó ablakán kilógatva vizsgálta, majd finomította tovább.

A Peregreen 2 váza szénszálas anyagból készült a fokvárosi Flying Robot műhelyben, míg a nagy teljesítményű akkumulátort, motorokat és erős propellereket külön-külön szerezte be a youtuber. A komolyabb hajtás kihívásokat is hozott, az akkumulátor túlmelegedett, ezt a vezetékek cseréjével sikerült megoldani.

A Peregreen 2 végül a 500 km/órás csúcssebességet ért el, amit a Guinness-rekordok is hitelesített, de a 7,5 km-es repülésen teljesített 180 km/órás tempó azt mutatja, hogy nem pusztán egyetlen villantásra kihegyezett eszközről van szó.

A drón készítéséről és a rekordkísérletről látványos videó is készült, íme: