A múlt héten zajlott Milánóban a 2024-es Milánói Dizájnhét, melyre számos autógyártó is készült, az elvontabb koncepciók, tanulmányok, jövőképek mellett akár hétköznapi tárgyakkal, bútorokkal is.

Hétköznapinak persze csak a funkció tekintetében nevezhetjük azokat a lakberendezési tárgyakat, melyeket az olyan márkák mutatnak be, mint a hipersportkocsijairól ismert Bugatti vagy épp a brit fejedelmi luxus szinonimájaként említhető Bentley.

Érdekesség, de persze cseppet sem véletlen, hogy mindkét autógyártó a Luxury Living Grouphoz fordult aktuális bútorkollekciója megalkotásakor, a cég – ahogy neve is sejteti – tucatnyi luxusmárkának végez hasonló munkákat.

A milánói Palazzo Chiesában a Bentley idén hat különböző terméket leplezett le: a Wilton íróasztalt és hozzá tartozó Bollington széket (mindkettő Francesco Forcellini tervezése), a Fredrico Peri által tervezett, geometrikus formákat, lebegő párnákat kínáló moduláris kanapét, valamint Carlo Colombo munkáit, a Chilton széket és karosszéket és a fejedelmi Langport franciaágyat. Árakat csak a komoly érdeklődőknek árulnak el, de a képre kattintva megnézhető, mit is vehetnek a gazdagok, ha a brit márka bútoraira vágynak.

Megmutatták, ilyen a luxusautós álomlakás 1

A Bentley természetes színekkel operáló kollekciójához képest a Bugatti sportkocsisabb, fémesebb-üvegesebb bútorokkal állt elő.

Ilyen a dinamikus vonalvezetésű fémlábakat kapó Type_4 étkezőasztal, valamint a hozzá passzoló Type_5-ös székek, szemkápráztatók a krómosan vagy metálkéken (Bugatti-kék) csillogó Type_3 kanapék, az ugyanilyen kárpitot viselő puffok.

A luxussportkocsikon feltűnő íveket idézi a Type_7-es, dinamikusan formázott, felemás íróasztal, amely azért már visszafogottabb anyagválasztású, és még ennél is otthonosabb, „nyugisabb” a Bugattinak készült moduláris kanapé, a Type_1 – az a Bentley-nél is elfért volna.

Kattints a képre, nyílik a Bugatti-galéria!

Megmutatták, ilyen a luxusautós álomlakás 11

A Porsche székeit láttad már?