Kedd óta zajlik a Milánói Dizájnhét, melyen az autógyártók is hangsúlyosan jelen vannak, különböző dizájnkoncepciókat, látványterveket, de sokkal hétköznapibb dolgokat, például bútorokat is bemutatva.

A Porsche is vitte a maga újdonságait: a stuttgarti gyártó a svájci Vitra bútorgyártóval fogott össze, az eredmény három különböző szék.

A Porsche az autóiban az 1960-as évektől alkalmazott, mára ikonikussá vált pepita üléskárpitmintát adta az együttműködésbe, míg a Vitra az ülőalkalmatosságok dizájnjaival szállt be.

Az egyik modell az annak idején a Vitrának is tervező Eames házaspár 1948-ban bemutatott, akkor korszakalkotónak számító, műanyagból készült székének modern újraértelmezése, ebből, azaz a Plastic Side Chairből 1963 példány készül, darabjukért 911 eurót (360 ezer Ft) kérnek.

Jelentősen drágább, de nagyobb is a Vitra számára 2010-ben Antonio Cittero által tervezett főnöki szék, mely most a Porsche pepita kárpitjával “ID Trim L Pepita Edition” néven 911 példányban kerül piacra, darabonként 1911 euróért (752 ezer Ft).

Kattints a képre, galéria nyílik!

De mi kerül másfél millióba ezen az autós fotelon? 2

A hármas utolsó, egyben legdrágább darabja a szintén Cittero által, 2013-ban tervezett Petit Repos párnázott karosszék. A Pepita Editionből mindössze 99 darabot gyártanak, darabjuk pedig 3911 euró, azaz 1,54 millió Ft – minden bizonnyal csak a tehetősebb Porsche-tulajdonosok nappalijaiban tűnik majd fel.