Világszerte hatalmas kultusza van az 1994-ben elhunyt versenyzőlegendának, Ayrton Sennának, hazájában pedig egyenesen istenként tisztelik 1989, ’90 és ’91 Forma-1-es világbajnokát.

Az üzleti és magánrepülőiről ismert brazil Embraer is lerótta tiszteletét Senna előtt, a gyártó a pilóta nevével ellátott, high-tech irodai széket készített az amerikai autóipari prototípus-specialista Metalcrafters céggel együttműködve.

A 122 cm magas, vállban 47 cm széles, 55 cm magas ülőfelületű, 66 x 67 cm-s alapon álló „Senna Cockpit” nevű ülőalkalmatossághoz repülőgépeknél használt alumíniumot, titánt, karbonszálas műanyagot használtak fel, az elemeket 3D-nyomtatással gyártották le, a kárpitozás a legfinomabb, a luxusgépek ülésein is alkalmazott minőségi kék bőr. A széken felbukkannak a brazil nemzeti színek, valamint hímzésként a jól ismert Senna S logó is.

Kattints a képre, galéria nyílik!

Kilónként 350 ezer forintot kérnek ezért a székért 2

A versenyző 1986-os Detroiti Nagydíjon az év június 22-én megszerzett győzelme jegyében 22 darabos limitált szériában készül, a célközönség az olyan cégvezetők, döntéshozók köre, akik Sennához hasonlóan igyekeznek nem pusztán feszegetni, hanem időnként át is lépni a határokat.

Az ár is ehhez illő, a tavaly év végén bemutatott, de jelenleg is kapható főnöki székért 36 ezer dollárt (13 millió Ft) kérnek. A szék tömege 37 kilogramm, azaz kilója kis híján 1000 dollár, 354 ezer Ft.