A Maserati Riminiben tartotta Folgore-napok nevű rendezvényét, melyen a bolognai sportkocsigyártó különböző villamosított modelljeit, köztük az új GranTurismo Folgorét is bemutatta.

A(z elektromos) Maserati-élmény azonban nem ér véget a parkolóban: a négykerekűek mellett a szigonyos márka egy hajót is leleplezett.

Az autógyártó a modenai Vita Power elektromoshajózási-specialistával együttműködve alkotta meg a Tridente névre hallgató villanyos luxusmotorcsónakját.

A 10,5 méter hosszú Tridente tavi, tengerparti, napi kirándulásokra készült. A hajótest szénszálas, a luxuskivitelt pedig a 200 éves múlttal rendelkező Hodgson Yachts amerikai hajóépítő mestereinek munkája garantálja.

Kattints a képre, galéria nyílik!

A Balatonban is otthon lenne ez a Maserati 2

A motorcsónak 25 csomós (46 km/óra) utazósebességgel haladhat, de ha nagyon kell, 40 csomót (74 km/óra) is ki lehet facsarni a Vita Power által szállított, pontosabban nem részletezett elektromos hajtásláncból.

Az akkupakk kapacitása is homályban maradt, annyit azonban elárultak, hogy egyenárammal töltve kevesebb mint egy óra kell ahhoz, hogy maximális töltésig jusson a Tridente.