Minden bizonnyal a legtöbb autós-motoros ismeri az amerikai-francia kenőanyag- és egyéb folyadékgyártó Motult, azt viszont már kevesen tudják, hogy időnként elmés kiegészítőkkel, ajándéktárgyakkal is előáll a cég.

Pedig így van, egyebek mellett illat- és dekorgyertyákat is kínálnak, a Motul amerikai részlege ugyanis összefogott a St. Louis-i Flying Tiger motorkerékpáros műhellyel, akik a kétkerekűekhez használt motorolajokból kevertek különleges illatú égetnivalót.

Az együttműködés két terméket eredményezett, a szójaviaszból, szintetikus és természetes (motor)olajokból, valamint egyéb illatanyagokból készült, MotoCandle fantázianevű gyertyák a motorkerékpárok kenőanyagai, valamint a versenyeken elért sikerek (#smellslikevictory) aromájával töltik be a teret.

Kattints a képre, galéria nyílik!

Karácsonykor is motorolajat szagolnál? Itt a megoldás 1

 

A garázs- és pályaszagra vágyók két változat közül választhatnak: a 300V  és a 800 2T az ezen a téren jártasak számára eltérő illatot áraszt – az előbbi az ihlető olajat idéző zöld színt is kap. A kézzel készített gyertyák mutatós, a motorolajok régies csomagolását idéző egypintes (4,7 dl) fémdobozban érkeznek, 60-90 órás égést ígérnek.

A karácsonyfa mellett is motorolaj szagára vágyók 40 dollárért (14 300 Ft) vásárolhatják meg a garantáltan rendhagyó gyertyákat.