A Mercedes-Benz időnként külső gyártó segítségével babakocsikkal is előáll, megjöttek a legújabb járgányaik, a babakocsi-specialista Hartannal közösen készített All-Terrain, Avantgarde, Performance és AMG GT² modellek.

Közös az új babakocsikban a vegán műbőr borítás, a közlemény szerint a high-tech textil szemre, tapintásra olyan, mint a valódi bőr, ugyanakkor nagyon strapabíró és lélegző anyag – a különbségeket az ülések és a „futómű” kialakításában kell keresni.

A már említett All-Terrain GTR extra nagy, légtömlős gumiabronccsal szerelt, rugós, golyóscsapágyon forgó forgókerekeket kap, a GTR ülésben mágneses ötpontos biztonsági öv tartja a helyén a kis utast, akinek esetleges kiesését még biztonsági korlát is akadályozná. A stabil megállást kézi lassítófék és parkolófék garantálja Domboldalon azért nem érdemes lelökni, de a Mercedes állítása szerint a macskakő, gidres-gödrös erdei ösvény sem okoz gondot a „terepes” modellnek.

Kattints a képre, galéria nyílik!

Terepezésre készült ez a babakocsi 1

Az Anvantgarde GTX sportos, ergonomikus, elforgatható ülést kínál, a GTS klasszikus, elegáns dizájnnal, síkba fektethető ülésével jelent alternatívát, kihúzható lábtartójával pedig végigkísérheti a kicsi növekedését. A tolófogantyú mindkét modellen teleszkópos, így kényelmes helyzetbe állítható bármelyik szülőnek.

A Performance GTS és GTX az elsőként említett All-Terrain-tulajdonságokat párosítja a kétféle üléstípussal, míg az AMG GT² a „terepes” képességek mellett egyedi AMG-mintát visel a fekete-kék (night black) kivitelben, a „magma beam” pedig az „utastérben” és a vázon is feltűnő naranccsal válik sportosan feltűnő jelenséggé. A babakocsi váza összehajtogatva mindössze 69 x 58,5 x 31 cm. Az AMG-modellek korlátozottan, 299-299 példányban érhetők el.

Az árakat nem verik nagy dobra, azokról a Hartannál kell érdeklődni, de kiviteltől függően valahol 400 és 800 ezer Ft közötti összegre érdemes gondolni.