Bár a Tesla Cybertruck első, kis szériás példányai csak a következő hónapokban gurulnak az utakra, a közel négy éve bejelentett villany-SUV retró-futurisztikus, szögletes dizájnvilága már rég önálló életre kelt.

Az elmúlt években épült Cybertruck-ihletésű víkendház, készült az autóhoz passzoló lakómodul, távirányítós autó, volt, aki minihómobillal állt elő, terveztek már ebben a stílben karórát, bivalyerős elektromos kerékpárt, de maga a Tesla is kínál gyári mörcsöt, pohár, síp, macsakakaparó is akad a kínálatukban.

Most itt a legújabb, és ahogy a címben jeleztük, legpengébb Cybertruck-követő, egy zsebkés. Az amerikai Ketuo forgalmazóval együtt dolgozó kínai hátterű Rike Knives az elmúlt években magas minőségű bicskáival győzte meg az értő közönséget, és úgy tűnik, a Cybertrix nevű késük is gyűjtői darab lehet.

A legmodernebb, porkohászati eljárással készült, kiváló éltartású, nagyon korrózióálló M390-es prémiumacél penge 85 mm hosszú, golyóscsapágyon mozog, a 115 mm-es markolat, valamint a zsebklipsz titánból készül. A keresztzár a titánnál jóval ellenállóbb acél.

A modern zsebkésekhez értőknek ez eddig egy korszerű prémiumbicska leírása, de a lényeg természetesen a dizájn, a megjelenés, azt viszont felesleges is ecsetelni, a képek magukért beszélnek, a Declynx néven futó tervezőnek kiválóan sikerült megragadnia a Cybertruck szellemiségét.

Kattints a képre, galéria nyílik!

Itt az eddigi legpengébb Cybertruck-termék 2

A Rike Cybertrix persze nem olcsó darab, előrendelésben most 399 dollárt, azaz bő 140 ezer Ft-ot kérnek érte. (A zsebkések világában kevésbé otthonosan mozgóknak: manapság 30-40 ezer Ft-tól már remek kidolgozású és megmunkálású, normális használat mellett „örök életre” szóló darabokat lehet kapni.)