A BMW három – vagy másképp nézve hat – modellel bővítette kerékpárkínálatát: az Exploro-sorozat új terepes, országúti és városi változattal gazdagodott.

A bajor autómárka az olasz 3T kerékpárgyártóval fogott össze, a kollaboráció eredménye a „legkorszerűbb technikákban” és a „progresszív dizájnban” érhető tetten, írja közleményében a BMW.

A prémiumminőséget képviselő, hatféle méretben elérhető karbonszálas vázakhoz minden esetben elektronikus vezeték nélküli, 12 fokozatú SRAM Rival AXS váltómű, valamint SRAM Rival hidraulikus tárcsafék jár, az elektromos változatokat Mahle X20 hátsó agymotor mozgathatja – ezen túl azonban a használati területhez illő alkatrészek kerülnek a bringákra.

Alig 3 millióba kerülnek az új villanyos BMW-k 1

Fotó: BMW Group

A terepmodell (Gravel) 27,5-es alumíniumfelnijein Pirelli Cinturato Gravel gumik feszülnek, a nyereg Selle Italia Model X Superflow, a versenykormány karbonszálas darab. A villanyos változat 350 Wh-s akkumulátorral rendelkezik.

Az országúti variáns, azaz az BMW Exploro Road 28-as, karbonszálas felnikkel készül, ezekre belső nélküli Panaracer GravelKing Slick gumikat szerelnek, a nyereg szintén a Selle Italiától érkezik, ahogy a Gravelhez hasonlóan itt is karbonszálas kormány teszi könnyebbé – és így gyorsabbá – a biciklit. A Road e-változata könnyebb, de kisebb hatótávot is biztosító 250 Wh-s akkumulátorban tárolja az energiát.

Kattints a képre, galéria nyílik!

Alig 3 millióba kerülnek az új villanyos BMW-k 2

A városi bringásoknak az Exploro Urban lesz a jó választás: ez a variáns 27,5-es alumíniumfelnikkel, egyenes kormánnyal, kényelmes Brooks Cambium nyergekkel kapható, a villanyos változatba a nagyobb, 350 Wh-s akksit szerelik.

A terep- és a városi BMW hagyományos változata egyaránt 4999 euróba (szűk 1,9 millió Ft) kerül, az elektromos testvéreikért 7999 eurót (kb. 3 millió Ft) kérnek. Az országúti Exploro drágább: 5999 és 8999 euró az ár (2,25 és 3,4 millió Ft).