Luxusingatlan, környezettudatosság, Tesla – naná, hogy Kaliforniában, még pontosabban Santa Monicában található cikkünk tárgya, ez a vadonatúj ház.

Az igen menőnek számító környéken, a Georgina Avenue-n található 623 négyzetméteres, négy hálószobás, öt fürdőszobás ingatlannál a kényelem, a világosság, a nagy térérzet mellett kiemelt szempont volt a fenntarthatóság, a környezettudatosság, ezért a felépített napelemes rendszer akár 48 órára való energiát tud eltárolni a Tesla Model 3-asokban is használt három darab, együttesen 225 kWh-s kapacitású akkupakkban.

Az áramszünetektől nem kell tehát félni, ráadásul mind az otthon szénlábnyoma, mind a villanyszámlája sokkal jobban fest, mint egy hasonló, de hagyományos házé.

Az energiatakarékosságot szolgálja a padlófűtés is, közismert, hogy az alulról felsugárzó hő sokkal hamarabb és hatékonyabban ad kellemes hőérzetet, azaz kevesebb energiát igényel. Tegyük hozzá, kell is a jó fűtés, ugyanis a bőséges fény biztosítása érdekében beépített tetőablakok miatt a belmagasság 7,6 méter. A tágasság kedvéért emelet sincs.

Persze a ház nem pusztán környezettudatos, hanem okos is: az ablakok sötétítése, a teljes világosság távvezérelhető, a kerti öntözőrendszer programozható. És ha már víz: a háznak saját vízszűrő-tisztító berendezése van, így a legtisztább formában fogyaszthatják azt a leendő lakók.

A házhoz jár még egy különálló, teljesen felszerelt – még belépős gardrób is akad benne – vendégház, hatautós kocsibeálló, valamint kétautós, villanyautó-töltőkkel is felszerelt garázs.

A teljes „csomag” ára 12,8 millió dollár, azaz 4,4 milliárd forint, de nincs kétségünk afelől, hogy hamarosan gazdára talál majd.