Napjaink legjobb marketing- és reklámszakemberei mindent képesek olyan csomagolásba tenni, hogy az eladhatóvá váljon. Ezzel a szemlélettel teljesen ellentétesen gondolkoznak azonban az Alcoholic Vodkánál, akik mintha el sem akarnák adni saját terméküket.

Már a csomagolása is érdekes az italnak, rajta egy nem túl bizalomgerjesztő anatómiai modellel és mindenféle veszélyre figyelmeztető felirattal. A gyártó honlapján is csak hasonló információkat találni: az első kiemelt mondat az oldalon az, hogy ne igyunk az italból, mert drága, rossz hatással van ránk, és inkább gondoljuk meg kétszer, mielőtt rendelnénk belőle.

Bizarr reklámmal hívja fel magára a figyelmet ez az ital 1

A folytatás sem jobb. „Ez a termék erősen káros az egészségedre, és számos komoly szövődményt okozhat. Ha van okod a fogyasztására, felelősséggel tedd. Számos nagyszerű alternatíva létezik ehelyett a veszélyes ital helyett” – olvasható. Készítői szerint a svéd forrásvízből készült pia ugyanolyan rossz, mint a többi vodka, az alkohol pedig évente 3 millió ember halálát okozza a világon.

Amikor azt írták, hogy drága a nedű, tényleg nem túloztak: egy 0,75 literes palackért 553 svéd koronát (kb. 19 500 forintot) kérnek. Egyelőre a törvényi szabályozás miatt csak Svédországban kapható az ital, de a számos veszélyre figyelmeztetés és fenyegető mondat ellenére keresik a külföldi partnereket, viszonteladókat.