Ha lesz idén karácsonyi sikerfilm a mozikban, az nagy eséllyel az Avatar: A víz útja lesz. Bizonyos helyeken már most elkezdték árulni a december közepi premierre és az azt követő napokra a jegyeket, a hype miatt pedig az elmúlt hetekben az amerikai mozik slágerfilmje James Cameron 13 évvel ezelőtti alkotása volt.

Eddig azonban csak egy előzetest kaptunk a hamarosan érkező alkotásról, melyből túl sok dolog nem derült ki. Kapott is kritikákat emiatt a stáb, illetve amiatt, hogy az egyszerű néző számára látványszempontból nemigen látszódott az előrelépés 2009-hez képest.

A második trailerről ezek már nem mondhatóak el: részletesebb betekintést nyerhetünk az új film állatvilágába, valamint bizonyos részeknél (például amikor az egyik karakter megkapaszkodását mutatják egy vízi állat hátán ülve) a részletek kiváló grafikai kidolgozottságát is látjuk. Nézd meg mindezt te is a saját szemeddel:

a videó a hirdetés után indul

Ami a sztorit illeti, az Avatar: A víz útja 13 évvel játszódik majd az első rész eseményei után. A régi karakterek mellett színre lép az új generáció, köztük a főszereplő Jake Sully fia, aki valamilyen módon belekeveredik a konfliktusokba, melyek nem csitultak. Lesz szerelmi szál is, komplex sztorija lesz a 250 millió dollárból (100 milliárd forintból) készülő 3 óra 10 perces filmnek.