1968 óta több mint 25 ezer különböző modellt gyártott a Hot Wheels, ezzel mondhatni ők a legszélesebb palettával rendelkező autógyártó a világon. Sok példány ezek közül természetesen csak a képzelet szüleménye, de rengeteg négykerekűjük eredetije megtalálható a valóságban.

Modellkínálatukat minden évben bővítik, ebbe pedig akár mi magunk is beleszólhatunk, sőt: a szerencsésebb autótulajdonosok akár saját autójuk 1:64-es méretarányú másával is találkozhatnak a boltok polcain. Persze ehhez az kell, hogy az adott járműben legyen valami különleges, ki kell érdemelnie, hogy Hot Wheels-autó válhasson belőle.

Erre ismét itt a lehetőség: a cég megint a közönséghez fordult, szeretnék, ha a következő modelljüket ők határoznák meg. Olyan autótulajdonosokat keresnek, akiknek garázsában valamilyen különlegesség áll, legyen az klasszikus járgány, átalakított gép vagy versenyautó. Ők mind feltölthetik büszkeségükről készített videójukat a Hot Wheels erre a célra dedikált weboldalára augusztus 31-ig.

Tavaly öt, idén azonban 13 ország autótulajdonosai vehetnek részt a megmérettetésen: minden országban tíz döntőst kiválasztanak, a legjobbak pedig az Egyesült Államokba mennek novemberben, hogy eldőljön, melyik autó lesz a végső győztes.

2021-ben a nyitóképen is látható Volvo brit tulajdonosa örülhetett végül, szénné tuningolt P1800-asát azóta már árusítják is: