Ahogyan azt korábban a Vezess is megírta, a koronavírus-járvány miatt késik a Polyphony Digital által fejlesztett autósszimulátor-játék, a Gran Turismo 7. Viszont a napokban kiderült, hogy 2022. március 4-én fog megjelenni, és a Sony múlt heti bejelentésének értelmében nemcsak PlayStation 5-re lesz elérhető, hanem az eggyel korábbi Sony-konzolra is.

Azzal együtt, hogy nyilvánosságra hozták bemutatója időpontját, egy előzetest is közzétettek a Gran Turismo 7-hez:

A háromperces videóban számos izgalmas, klasszikus autóra lehet felfigyelni, a Porsche 917 mellett többek között a Mercedes CLK LM-be, a Nissan Skyline GT-R-be, valamint az első generációs Honda NSX-be is beülhetünk virtuálisan. Szerepel az előzetesben még a Castrol Toyota Supra, a Dodge Viper, a Mazda MX-5, a Renault Sport Clio V6, a Porsche 356 és a Plymouth XNR is.

Számos újdonsággal csigázzák fel a Gran Turismo 7-re várókat, ezek egyike a komplex, dinamikus idő- és időjárásrendszer, amit a NASA-tól kapott adatok felhasználásával fejlesztettek. A játékosok karbantarthatják, szervizelhetik és módosíthatják is autóikat, azoknak akár kreatív és egyedi dizájnt készítve.

Megvan a dátum, ekkor jön a népszerű autószimulátor 2

Először 1997-ben jelent meg a Gran Turismo, annak legutóbbi, hatodik kiadását pedig 2013-ban dobták piacra, amit még egy kevésbé átfogó Gran Turismo Sport követett négy évvel később.