Már az első PlayStation óta húzónévnek számít a Gran Turismo-széria: az autóversenyzős játékok rajongóinál sokat nyomott a latba, hogy a cím kizárólag a Sony játékkonzolján jelent meg. Ezt a nimbuszt a legfrissebb rész, a GT Sport csak növelte azzal, hogy a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) ezen a szimulátoron keresztül bonyolítja hivatalos bajnokságait, de az arcát a játékhoz adó Lewis Hamilton neve is garanciát jelent a minőségre.

Nem csoda, hogy sokan epekedve várják a napot, mikor érkezik a Gran Turismo 7, melyről az első képkockákat már a PlayStation 5 bejelentésekor láthattuk. A koronavírus-járvány miatt azonban már biztos, hogy 2022-re csúszik a debütálás.

“A pandémia miatt ebben a dinamikusan változó helyzetben a játék készítésének néhány kritikus fázisa lelassult az elmúlt hónapokban. A GT7-ről többet is elárulunk majd, ha már meglesz, mikor jelenik meg a játék” – árulta el a PlayStation egyik főnöke, Jim Ryan a GQ-nak.

A Gran Turismót fejlesztő Jamaucsi Kazunori és vállalata, a Polyphony Digital egyébként rendszeresen a tervezettnél később rukkoltak elő a különböző címekkel, így nagy meglepetést nem okozott a bejelentés.