Megállíthatatlanul közeleg a 25. James Bond-film premierje, a Nincs idő meghalni másfél éves tologatás után végre debütál a mozikban.

Nagy várakozás előzi meg a filmet, és sorra jelennek meg a 007-es branddel kapcsolatos hivatalos, exkluzív termékek és szolgáltatások. Ezek közé tartozik a titkos ügynök már-már hivatalos italának számító Bollinger pezsgő is, melynek történetéről korábban már beszámoltunk.

A pincészet ezúttal is készült a jeles alkalomra, nem akárhogy: az új film kedvéért Bollinger Special Cuvée 007 néven limitált kiadású pezsgővel lepik meg a közönséget, palackonként 79 dolláros (23 ezer forintos) áron. Különlegessége elsősorban a csomagolásban rejlik: díszdobozát Bond hivatalos fotósa, Greg Williams tervezte, rajta a címszerepben utoljára látható Daniel Craiggel és egy Aston Martin DB5-tel. Ezek mellett a pezsgősüvegen is feltűnik a 007-es logó.

Itt van James Bond új pezsgője 3

A Bollinger pezsgői rendszerint a filmekben is feltűnnek. 1979-ben, a Moonraker – Holdkelte című James Bond-filmben láthattuk először, ahogy a 007-es ügynököt megformáló színész (ebben az esetben Roger Moore) az 1829-ben alapított pincészet pezsgőjéért nyúl, miközben egy nő társaságában múlatja az időt. Ekkor állapodott meg a filmeket készítő producercsapat és a Bollinger család az együttműködésről: mindössze egy kézfogással megkötötték az üzletet, ahol egyik fél sem fizet a másiknak.