A kisállatra vágyó, de azt nem kapó gyerekeken akart segíteni a japán Aki­hiro Yokoi, akinek a fejéből kipattant egy hordozható, virtuális állatkának az ötlete. Így született meg a Tamagotchi, vagy Tamagocsi, még a kilencvenes évek közepén. 

A Bandai találmányát 1996 áprilisában dobták piacra Japánban, és alig tíz év alatt 76 milliót adtak el belőle világszerte. A tamagocsi szó a japán tamago (tojás) és az angol watch (nézni) szó összevonásából ered. Lényege a pár pixelen megjelenő virtuális állatka, amivel folyamatosan törődni kell, etetni, itatni, játszani vele, különben akárcsak az élő kisállatok, ez is a temetőbe került.

A komolyabb digitális játékok, és főleg a mobiltelefonok terjedésével lejárt az idejük, de mégis pislákol a láng, vannak rajongók, bárki vehet magának tamagocsit, ha ilyen perverziója van. Most pedig akár a Csillagok Háborúja ikonikus droidját, R2-D2-t is nevelhetjük 24×30 pixelen. 

Az apróságban van kilenc minijáték, és 19 trükkre tanítható meg a kis droid nevelése során. A kiadás különlegessége, hogy az apró játék során még sosem volt ilyen Star Wars témájú verzió, az előrendelés már nyitott, ára 25 dollár körül várható.

Végre kapható R2-D2 tamagocsi verzióban 1Végre kapható R2-D2 tamagocsi verzióban 2