Beszéljünk nyíltan az aranyérről

Az aranyérről szerintem nem szégyen beszélni. Azt gondolom, rengetegen szégyellik, főleg a férfitársaim, pedig ez a betegség nemcsak a nagypapákat és a nagymamákat érinti, hanem bárkinél kialakulhat kortól és nemtől függetlenül. Ha nyíltan kommunikálnánk erről a problémáról, akkor sokkal többen kezelnék időben az aranyerüket és nem húznák az időt egészen addig, amíg orvosi beavatkozásra lesz szükség. Nekem például a túl nagy súlyok emelgetésétől lett aranyerem. Gyorsan akartam izmokat növeszteni, nem tartottam be a fokozatosság szabályát, és az erőlködésnek ára lett – vallja be Roland.

Roland türelmetlenségének meglett a következménye

Az elmúlt másfél évben home office-ban dolgoztam, és bizony a sok ücsörgés a kanapén nem tett jót az alakomnak. A hasam kezdett túlzottan domborodni, a karomon meg összementek az izmok, és mintha egy kis tokát is növesztettem volna. Sajnos hajlamos vagyok arra, hogy elfelejtsem, már nem vagyok 18 éves, és ha nem törődöm a testemmel, annak ára van. Hamarabb jönnek fel rám a kilók, de lassabban is tudom leadni azokat. Tavasszal rosszul voltam magamtól, ha tükörbe néztem, ezért amint lehetett, elmentem a közeli fitneszklubba, és vettem egy bérletet. Tudom, hogy a fokozatosság elve a sportban nagyon fontos, ám én azonnali eredményt akartam, ezért sokkal nehezebb súlyokat kezdtem el emelgetni, mint amekkorákat kellett volna. Látványos izmokat akartam, méghozzá azonnal. A türelmetlenségemnek sajnos meglett a következménye.

 

Cselekedjünk gyorsan, ha aranyerünk van

Néhány nap elteltével alig tudtam mozdulni az izomláztól, egyik reggel pedig egy véres foltot vettem észre a vécépapíron. Addigra már fájdalommal járt a nagydolgozás, az alfelem sajgott és égett. A vérzéstől annyira megijedtem, hogy azonnal kutakodni kezdtem a neten, vajon mi lehet a problémám oka. Így jöttem rá, hogy aranyerem van. Az aranyérről megtudtam, hogy a végbélnyílás közelében található visszérköteget nevezik így, ami fontos szerepet játszik a székletürítés szabályozásában. A súlyok emelgetésétől nálam ez a visszér kitágult, majd gyulladttá és sérülékennyé vált, ezért jelentkeztek a kellemetlen tünetek. Ha ezt tapasztaljuk, akkor cselekedjünk minél hamarabb – ajánlja Roland. – Segíthet a hialuronsav és több gyógynövény előnyös hatásait egyesítő Proktis-M termékcsalád. Klinikai vizsgálatok igazolják a hialuronsav kiváló hidratáló képességét, amely felgyorsítja és javítja a szövet-helyreállítást, sebgyógyulást. A Proktis-M kúp a végbélben, míg a Proktis-M plus kenőcs a végbélnyílás körül jelentkező panaszok enyhítésére, a tünetektől függően akár kombinálva is használható. Recept nélkül kaphatóak a gyógyszertárban.

Aranyér: a megerőltetéstől is kialakulhat (x) 1

Patikában kapható gyógyászati segédeszközök

 

 

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT,

VAGY KÉRDEZZE MEG

KEZELŐORVOSÁT!