A koronavírus-járvány számos szektort negatívan érintett, de mind közül az egyik legnagyobb csapás a légi közlekedést érte. A légitársaságok így vagy úgy, de próbálják túlélni a válságot, a legkülönbözőbb ötletekkel arra csábítani az embereket, hogy náluk költsék el pénzüket.

A Thai Airways például nyitott egy kávézót, ahová elsősorban azokat a vendégeket várják, akiknek hiányzik a repülés kényelme, illetve kényelmetlensége. Meglepő, de elég sokan vágynak arra, hogy szűk repülőülésekben fogyasszák el italukat, legalábbis az alábbi képek tanúsága alapján.

Repülőt alakított étteremmé egy légitársaság 1

Repülőt alakított étteremmé egy légitársaság 2

Ennél azért magasabb színvonalat képvisel a Singapore Airlines. Az ázsiai miniállam légitársasága úgy döntött, hogy egy Airbus A380-as első osztályából luxuséttermet csinálnak. A vendégek a Discover Your Singapore Airlines program keretein belül foglalhatnak helyet a gépre, mely egy helyben áll a vacsora alatt a Changi repülőtéren, melyet már számtalanszor megválasztottak a világ legszebbjének – már csak ezért is megéri itt vacsorázni.

A légitársaság még nem árulta el, hogy a gasztronómiai kaland mennyibe fog kerülni, azonban biztos nem adják olcsón az élményt, mely csak október 24-én és 25-én lesz elérhető. A vendégek többek között olyan fogások közül válogathatnak majd, melyek a Singapore Airlines járatain egyébként is elérhető homár, de a menü teljességéért egy arrafelé ismert és elismert séf felel.

Repülőt alakított étteremmé egy légitársaság 4