Már pár tízezer forintért kaphatunk 4K felbontásra képes akciókamerát, ötvenezerért pedig válogathatunk a széleskörűen használható darabok között. Az óriási versenyben nehéz a felbontás növelésével kitűnni a tömegből, ezért a GoPro legújabb generációja is inkább több egyedi aprósággal, kényelmi funkcióval bővült.

Itt a legújabb GoPro, ami mindenben egy kicsit többet tud 1

A leginkább szembetűnő változás az előlapi színes kijelző, ami a szelfikészítést, és a sokszor előforduló egyszemélyes videózást könnyíti meg, így látjuk, hogy belőlünk mit lát a kamera. Emellett azért a hardver lényegi része is fejlődött, a Hero 9 Black új szenzort kapott, a 23,6 megapixeles érzékelővel maximum 20 MP-es fotók és 5K felbontású videók rögzíthetőek, az utóbbiak 30 képkockás sebességgel.  A slow-motion felvételek kedvelőire is gondoltak a GoPro-nál, 2,7k felbontásban 120 kép/mp-et, Full HD-ben 240 kép/mp-et kínál az új kamera.

A sokat videózóknak jó hír a megnövelt akkumulátorkapacitás, az energiaforrás 40 százalékkal “nagyobb”, immár  1720 milliamperes. Van még benne opció élő közvetítésre, külső mikrofon csatlakozás, még szélesebb látószögű lencse, rázós felvételekhez pedig még profibb, új Hypersmooth 3.0 digitális képstabilizáció.

A GoPro Hero 9 alapverziója már megkaparintható a gyártó webshopjából, egyéves felhőtárhellyel együtt 380 euróba, vagyis nagyjából 136 ezer forintba kerül. A tech-videósok természetesen már tesztelték a technikát, aki tényleg meg akarja venni a kamerát, az máris elmerülhet az összehasonlító videók között. Azért a kilencesnek tényleg van pár elismerésre méltó trükkje.