A magyar Graphasel Design Studio felel azért a területért, melyet Red Dot díjjal jutalmazott a 24 tagú zsűri. A stúdió az ideivel együtt zsinórban harmadjára kapta meg az elismerést. A hazai csapat wayfinding (épületek belső tájékoztatási rendszere) kategóriában nyert, ahol magyar alkotó eddig még nem kapott elismerést.

A Red Dot Design Awardot 1955-ben alapították, azóta minden esztendőben több ezer pályázó közül választják ki a győzteseket a dizájn és a kommunikáció szaktekintélyei. Abban a kategóriában, amelyben idén a Puskás Arénát díjazták, a tavalyi győztes Stockholm tömegközlekedési rendszere volt.

A wayfinding az épületek belső tájékoztatási rendszere, amely közérthető és könnyen követhető jelekkel, szimbólumokkal segíti a látogatókat az eligazodásban, tájékozódásban. A látogatóirányítás nemcsak jelölések rendszere, hanem egyben a középület arculatát is meghatározza.

A Graphasel Design Studio az utóbbi években számos nemzetközi elismerést szerzett, többek között két Red Dot dizájndíjat is az Opera Gin Budapest címkéjével és a Dubicz Borászat csomagolásterveivel. A stúdió nevéhez kötődik a budapesti Google iroda dizájnja, a 2017-es FINA világbajnokság teljes megjelenése, Budapest és Magyarország turisztikai arculata, de több cukrászda, étterem és hotel vizuális identitása is.

Red Dot Awardot számtalan kategóriában osztanak, így az utóbbi időkben a MAN-kamionok műszerfala és a Ferrari együléses négykerekűje, a Monza SP1 is megkapta korábban az elismerést.