A Buckingham-palota kertjének élővilága igen gazdag: a 40 különféle fa, illetve a 250-nél is többféle vadvirág között vígan éldegél 30 különféle madárfaj, alig néhány metrómegállónyira a nyüzsgő, forgalmas londoni belvárostól.

A kert növényei azonban nemcsak a szárnyasoknak jelentenek menedéket: a brit királyi család az itt termesztett citrusfélékkel és gyógyfüvekkel, köztük citrommal, verbénával, galagonyával és eperfalevéllel ízesített gint dobott piacra. A Royal Collection Shop honlapján elérhető ital hétdecis kiszerelésben kapható. Egy palack 40 fontba (15 ezer forintba) kerül, ám csak Nagy-Britannia területére szállítják ki.

Szeszt főz a brit királyi család 1

A 42 fokos nedűt a jövőben az udvar hivatalos eseményein is fel fogják szolgálni. A leírás szerint a tökéletes nyári szomjoltó elkészítéséhez adott mennyiségű gint kell önteni egy jéggel teli pohárba, majd tonikkal felönteni és egy szelet citrommal díszíteni.

II. Erzsébet királynő kedvence egyébként egy kis gin némi Dubonnet aperitiffel, egy bor alapú itallal keverve 1:2 arányban, két jégkockával és egy szelet citrommal.