Egy londoni étterem, a Cafe Rouge egyik legnépszerűbb szolgáltatása a Cheese Afternoon Tea, azaz a sajtos teadélután, ahol a vendégek mélyen alámerülhetnek a sajtvilág remekei közé, a falatokat pedig a legjobb francia borokkal öblíthetik le. Eddig 20 ezer fizető vendég próbálta már ki ezt a gasztronómiai utazást, az érdeklődés pedig folyamatos.

A program népszerűsége miatt kísérleti jelleggel megnyitották a világ első sajthotelét, ahol szinte minden sajtos: a berendezési tárgyaktól kezdve a falon át a párnákig minden lyukacsos és sárga, mintha csak egy furcsa mesevilágba lépne be az ember.

Sajthotel nyílt Londonban 2
Sajthotel nyílt Londonban 3

Sajthotel nyílt Londonban

Sajthotel nyílt Londonban 10
Sajthotel nyílt Londonban 11
Sajthotel nyílt Londonban 12
Sajthotel nyílt Londonban 13
Sajthotel nyílt Londonban 14
Sajthotel nyílt Londonban 15
Fotó megosztása:

A szobában található egy telefon is, melyen keresztül a vendégek azonnal rendelhetnek a lakosztályukba egy kis sajtot. Az igencsak Instagram-kompatibilis szálláson sajtos szappannal moshatunk kezet, az időt pedig sajtos társasjátékokkal üthetjük el.

Sajthotel nyílt Londonban 16

Az eredeti tervek szerint a hotel nyitvatartása egybeesett volna a sajtos teadélutánok téli étlapjával, ám az étterem tulajdonosai az élénk érdeklődésre való tekintettel valószínűleg tovább nyitva tartják a szállodát.