Számos alkalommal szerepelt Horvátország a Trónok harca nyolc évadában. Az egyik legismertebb helyszín a déli turistaparadicsom Dubrovnik volt, mely a Hét Királyság fővárosának, Királyvárnak is otthont adott. A sorozat rajongói ezért valósággal elözönlötték a várost, de ezentúl valószínűleg Splitet is célba veszik a fanatikusok.

Déli szomszédunk második legnagyobb városában ugyanis megnyílt a Trónok harca-múzeum, ahol a sorozat készítésének hét évnyi történetébe kaphatnak betekintést a látogatók. A kiállításon többek között különböző sárkányfejeket, a sorozat szereplőiről mintázott viaszbábukat, forgatáson használt ruhákat és számos egyéb érdekességet megtekinthetnek azok, akik megvásárolják a 14 eurós belépőjegyet.

Trónok harca-múzeum nyílt a szomszédban 1

A múzeum a hét minden napján várja a látogatókat, akiket maga Drogon fogad a bejáratnál. Luka Galić, a helyszín tulajdonosa szerint a sorozatban nem mutatták meg igazán szeretett városát, ezért álmodta meg a kiállítást. A 300 négyzetméteres kiállítás minden rajongónak, aki még mindig a sorozat befejezése miatt bánkódik, mosolyt csal az arcára.

Trónok harca-múzeum nyílt a szomszédban 2

Ha ez még nem lenne elég, mindössze húsz perc autóútra van a Klis-erőd, mely Meereen városának ad otthont a sorozatban.

Trónok harca-múzeum nyílt a szomszédban 3

Érdemes minél hamarabb ellátogatni a múzeumba, ugyanis a kiállítás csak jövő májusig látogatható. Rajongóknak szinte kötelező a horvátországi nyaralásból egy fél napot itt eltölteni.