A Lamborghini Countach minden idők egyik legismertebb autója, formája több generáció számára jelenti a nagybetűs extrém sportautót. A szögletes, agresszív, vakmerű karosszéria maga a guruló nyolcvanas évek, az autó pedig kultikus tárgy, és ezért bármilyen állapotban vagyonokba kerül.

Pont ezért rengeteg másolat született már, az ívektől mentes karosszéria építésébe sokan belevágnak, hol jobb, hol rosszabb minőséget hozva. A Carsandbids.com oldalán felbukkant Pontiac Fieróra alapra épített replika az előbbi kategóriába esik, kívülről megtévesztő hasonlósággal bír.

Az eladó állítása szerint ezt a Fierót egyedi csővázzal és az angliai Darwenben működő Prova Designs által gyártott üvegszálas karosszériával szerelték fel. Nemcsak a fő vonalak, de részletek is stimmelnek, megvannak a szükséges lámpák és a felfelé nyíló ajtók is. További módosítások közé tartoznak a 15 hüvelykes, Countach-stílusú kerekek. A dinamika ugyan biztosan elmarad a Lamborghini V12-essel produkálttól, de a karburátoros Chevrolet, 5,7 literes, V8-as motor és a Porsche 901 5 sebességes váltója is több, mint amit a Fiero kínált. Belül egyedi bőrkárpitozás, Countach-stílusú ülések, eredeti hatású kormány, azonosnak tűnő VDO műszerek és egy Alpine AM/FM/CD fejegység adja meg az eredeti érzést.

Egy vagyonba kerül, pedig hamisítvány ez az autó 1

Az 1984-ben bemutatott Fiero volt Amerika első sorozatgyártású középmotoros autója. Kezdetben kizárólag négyhengeres motorral kínálták, 4 sebességes manuális vagy 3 sebességes, automata váltóval párosítva.

Az autót fokozatosan valódi sportgéppé fejlesztették, és a késői gyártású példányok V6-os motorral és 5 sebességes váltóval is kaphatók voltak. Annak ellenére, hogy jelentős összegeket fektettek egy második generációs autó fejlesztésébe, csak néhány prototípust építettek, és a GM 1988-ban végleg megszüntette a Fierót. Középmotoros kialakítása és relatív megfizethetősége miatt a Fiero sok replikakészlet autó alapjává vált, beleértve ezt a Countach-másolatot is. 

A Countach pedig ma már annyira népszerű, hogy egy jó másolat is komoly összegért cserélhet gazdát, a képeken látható darabért valaki 24 millió forintnak megfelelő dollárt fizetett az Egyesült Államokban. Mivel az illúzió elég erős, így az utca emberét biztosan megtéveszti majd az új tulajdonos, neki ennyit megért a kamu Lamborghini.