Az autós matricák világa színes, és mindig vannak bizonyos trendek. Fiatalok, idősek, suzukisok, BMW-sek mind alkalmazzák, egyfajta üzenet ez, jelzés, mint a vadonban a levizelt száraz bokor. Így a többi autós tudja kivel áll szemben, beárazza a másikat, és talán reagál valamit, vagy érzi a bajtársiasságot.

   Miért terjednek ezek a bunkó matricák? 1

Vannak poénos feliratok, amelyek közösségi érzést fejeznek ki, iróniával reagálnak vezetési tudásra, a csóró, szakadt bontószökevény állapotra. 

Ne dudálj, küzdj!

„Nem vagyok részeg, csak a kátyúkat kerülgetem”, „aputól a kettes átlagért”, „lehet, hogy öreg, de ez legalább ki van fizetve”. Mindannyian ismerjük ezeket, és már sokadjára is viccesek lehetnek, de mostanában egyre több az agresszív, sőt bunkó felirat, amelyek szövege már nehezen könyvelhető el poénként.

Miért terjednek ezek a bunkó matricák? 2

Reklámnak azért kicsit erős

Erre a legjobb példa a gyerekekkel utazók autóján található felirat, ami a rosszcsont lurkókra hívja fel a figyelmet, figyelmeztetve mindenkit, hogy kerülje el nagy ívben az autót, „ne álljon közel a sz*rával”, mert ha ezek a kis ördögök jönnek, akkor az „ajtó rá lesz b*szva” 

Miért terjednek ezek a bunkó matricák? 3

Egyre több helyen találkozunk ilyen, és ehhez hasonló feliratokkal 

Értem én, nekem is van két gyerekem, és van egy olyan funkció a 16 éves autónkban, ami zseniálisan előzi meg a fent vázolt helyzetet. Úgy hívják: gyerekzár. Amíg a fiatalkorúak nem tudják felfogni, hogy más autójára rányitni az ajtót butaság, addig nem is nyithatják ki azt. Ennyire egyszerű. 

Mi a véleményed az ilyen matricákról?
Régen ez is jobb volt, ez túl alpári
77% (3803)
Túlreagáljátok, poén ez csak semmi több
15% (738)
Ennél keményebb beszólások is elférnének
8% (395)