Egy hazai Tesla-tulajdonos úgy felpimpelte autóját, hogy attól még Vin Diesel is ordítva menekülne, mert ez még egy Halálos iramban-filmben is sok lenne. Ha a jóízlésnek van látható határa, ez a Model Y úgy átlépte, hogy azt még Hubble távcsővel sem lehetne észlelni.

A piros díszítőelemek csodásan harmonizálnak a csirkeháló közé helyezett, négy darab kipufogóvéggel (vagy mivel…). Emberünk még arra is figyelt, hogy a hátsó lámpák fedele egyedi matricát kapjon. A cseresznyét a Turbo és 4WD feliratok teszik fel a tortára.

A Dual motor viszont nem poén (elöl és hátul is található villanymotor ezekben a változatokban, így oldották meg az összkerékhajtást), azt a Tesla helyezte az autóra, ugyanis a Model Y négy hajtáslánccal érhető el:

  • Standard Range (RWD)
  • Long Range (RWD)
  • Long Range Dual Motor (AWD)
  • Performance Dual Motor (AWD)

Mivel az RWD hátsó-, az AWD pedig összkerékhajtást jelent, így a 4WD felirattal nem is hazudott a tulajdonos.

Olyan Teslát fotóztak itthon, hogy a könnyed kicsordul 1

A fotót olvasónk küldte. Ha valakinek esetleg van szemből is képe az autóról, várjuk szeretettel

A Model Y ára itthon 17,8 millióról indul és a plafon a csúcsváltozat, az összkerékhajtású Performace, amelyért 22,3 milliót kérnek.

2023-ban elsők között teszteltük itthon a Tesla Model Y-t, amit nem csak úgy vezettünk, hanem megkaptuk hivatalos tesztautóként. A Model Y Performance nem egyszerűsíthető le egy 534 lóerős rakétára. Teljes tesztünket ITT olvashatod: