Nagyjából félmillió dollár, azaz 185 millió forint értékben lopott el két luxusautót egy tolvaj, miközben egyik autóhoz sem kellett hozzányúlnia. Helyi beszámolók szerint az ügyes, ám egyelőre ismeretlen elkövető feltörte az autók kiszállításáért felelő vállalat rendszerét, amiben aztán kicserélte a címeket, így jogos tulajdonosaik helyett neki szállították ki a kocsikat.

Egy Mercedes-Maybach GLS 600-at így Hollywood helyett Miamiba szállíttatott ki, és hasonló módon tett szert egy Rolls-Royce Cullinanre is, amit „egy random parkolóban” vett át.

A szállítócég alkalmazottja arról számolt be, hogy miután átvették a Mercedest, a tolvaj SMS-ben kezdett el gúnyolódni a vállalaton. Arra az üzenetre, miszerint „rossz fickótól loptál”, azt válaszolta, hogy „ezt mondta a cullinanes srác is”, egy másik üzenetben pedig megköszönte „az ingyenes Maybachot”.

A rendőrség mindkét lopás ügyében nyomozást indított, a két pórul járt tulajdonos pedig egyenként 20 ezer dollárt, átszámítva 7,4 millió forintot ajánlott fel, ha visszaszolgáltatják nekik az ellopott autókat.