Az esetet egy másik autó fedélzeti kamerája rögzítette. A ritka, ezüst színű 911-es még a kamerás autót simán maga mögött hagyja, de a baj ezt követően kezdődik. A sofőr ezután jobbra kanyarodik, és egy konténert szállító teherautót próbál megelőzni.

A Porsche vezetőjének szerencsétlenségére a teherautó jobb oldalán nincs sáv, és miközben megpróbál elszáguldani mellette, autója a járdaszegélynek csapódik, és a teherautó oldalának ütközik. Ezután egy füves területen csúszik át, mielőtt megállna.

Másodpercekkel a baleset után egy BMW X5-ös rendőrautó kerül a látótérbe, és kezdi meg a helyszín biztosítását. A közösségi oldalakon kering egy fotó az autóról, amin látszik, hogy elég drága manőver volt ez a jobb oldali előzés. Kiszakadt hátsó kerék, lezúzott frontrész, és mivel a hátsó rész tört, így a futómű, a hajtáslánc, sőt a motor is károsodhatott. 

Egy pillanat alatt lezúzta a 150 milliós Porschét 1

fotó: Facebook

A Porsche 911 GT2 RS modellek világszerte ritkák, és a futásteljesítménytől függően jellemzően 600 000 és 800 000 ausztrál dollár (147-196 millió forint)  közötti áron kerülnek forgalomba.