A saját bőrén tapasztalhatta meg egy Reddit-felhasználó, mennyire nem mindegy, melyik gombhoz nyúl, mielőtt kiszáll az autójából. Mentségére szóljon, hogy a névtelenségbe burkolózó sofőrt az egyforma gombok tréfálták meg, így ahelyett, hogy parkolóállásba kapcsolta volna a Chrysler Pacifica automata váltóját, a hangerő-szabályozó gombhoz nyúlt – írja a Carscoops.

Úgy vezette fel a történetét, hogy „a legnagyobb idiótának” érzi magát, ugyanis a hibáját már csak azután vette észre, hogy kiszállt az autóból, így végig kellett néznie, ahogy a 2020-as évjáratú egyterűje nekigurult a szomszéd kocsijának.

Rossz gombhoz nyúlt, a szomszéd autója is bánta 1

A Chrysler tervezőmérnökei okoztak kellemetlen másodperceket egy Pacifica tulajdonosának. (Fotó: Chrysler)

„Amit csinálni akartam: megfogni a szemetet, parkolóállásba tenni az autót, és kidobni a szemetet. És amit végül sikerült: megfogtam a szemetet, levettem a hangerőt, majd kiszálltam az autóból, hogy kidobjam a szemetet” – foglalta össze önkritikusan a történéseket. Szerencséjére jelentős anyagi kár nem keletkezett, ami annak is köszönhető, hogy előtte csupán 3 métert gurult – máskülönben, ha nem parkolt volna ott a szomszéd autója, ki tudja, milyen következményei lehettek volna az esetnek.

Rossz gombhoz nyúlt, a szomszéd autója is bánta 2

A Chyrsler Pacifica beltere – az egyértelműség kedvéért pirossal jelöltük az ominózus tekerőgombokat. (Fotó: Chrysler)

Egy kép segítségével szemléltette, miszerint az zavarta meg, hogy nemcsak egymáshoz közel helyezték el a két kapcsolót a középkonzolon, de tekerőgombbal lehet kezelni a sebességváltót is, éppúgy, mint a hangerő-szabályozót.