Ezt bizonyítja, hogy egy kifejezetten ritka darabért 2,54 millió ausztrál dollárt fizetett valaki. A számot forintban kellő rákészülés után tudjuk csak megemészteni, készüljön fel minden kedves olvasó: 615 000 000 forint, igen, 615 millió forint! Mindezt egy apró fémtábláért, ami Victoria államban került kiadásra. 

Mitől ilyen értékes? Ez egy efféle veterán rendszám arrafelé, de nem azért, mert öreg autókra adják ki, hanem maguk a rendszámok öregek. A „heritage plate” mögött az első Ausztráliában kiadott rendszámokat kell érteni, ezek nem kerülnek ki a forgalomból, a normál és az egyedi rendszámok mellett ezeket is hivatalosan lehet autókra szerelni. A most árverésre került darab egyike a kiadott 90 példánynak, amin csak két szám olvasható.

Óriási vagyont fizetett valaki egy öreg rendszámért 1

Ezen belül is kerek számról van szó, a „20” nyilvánvalóan még ritkább, ilyen kerek értékből csak kilenc van ebben a sorozatban. A gyűjtők pedig az alacsony számokra is gerjednek, így lehetett ennyire csábító ez a darab, ezért adtak érte százmilliókat. 

Nem ez az egyetlen ritka rendszám, amit komoly pénzért adtak el, idén januárban a mágikus, minden felett álló „1” talált új gazdát, ezért valaki 2,9 milliárd forintnyi dollárt fizetett. Ennyiből akár Sydney legjobb részén is lehet venni egy kiváló ingatlant, pedig a város az egyik legdrágább a világon. Feltehető, hogy a vásárlónak már pont van ilyen ingatlanból pár tucat, de ritka rendszám nem volt, így beszerzett egy ilyet is.