Korábban felfüggesztették egy amerikai férfi vezetői engedélyét, a tárgyalás azonban kínos csavart tartogatott az ügyben. A vádlott, Corey Harris ugyanis – annak ellenére, hogy egyáltalán nem vezethetett volna – még nagyobb bajba sodorta magát: a Zoomon tartott online meghallgatásba ugyanis a volán mögül jelentkezett be.

Láthatóan meglepte a váratlan fordulat a bírót, aki megkérdezte Harristól, éppen vezet-e – erre az érkezett válaszként, hogy „most parkol”. A bíró ezután a férfi hivatalból kirendelt védőjére nézett, majd megpróbálta összefoglalni a látottakat: „Elképzelhető, hogy nem értek valamit. Most egy vezetői engedély felfüggesztéséről tárgyalunk, igaz? És vezetett…, miközben nincs jogosítványa.”

Az, hogy a michigani sofőr már a tárgyalása előtt, illetve alatt (újra) szembement a törvénnyel, azt eredményezte, hogy a bíróság visszavonta a felfüggesztett státuszát, és azonnali hatállyal börtönbe küldte a férfit – írja a Carscoops.

Magyarországon is „bevett szokás”, hogy sokan eltiltás hatálya alatt vezetnek. Mint azt egy korábbi anyagunkban írtuk, évente tízezrével fogják el a hasonló cipőben evezőket, akiket még az sem tántorít el, hogy immáron évek óta bűncselekménynek minősül, ha valaki annak dacára a volánhoz ül, hogy eltiltották a vezetéstől.