A Taron élő fiatal május 26-án este érkezett vonattal Mátraverebélybe, ahol végiglátogatta ismerőseit. Már hajnali három volt, amikor a vasútállomás felé indult, de útközben észrevette, hogy egy furgonban benne van a kocsikulcs és az ajtaja is nyitva maradt. A férfi kihasználta az alkalmat és autózni indult, pedig még jogsija sem volt.

Először Tarra ment, majd áthajtott Salgótarjánba, ott egy mellékúton félreállva aludt pár órát. Reggel az éppen vajúdó testvéréhez indult a kórházba. A város központjában a bátonyterenyei rendőrség munkatársai figyeltek fel az akkor már körözött járműre. Megállították, vezetőjét pedig elfogták és előállították. Kihallgatásán a férfi beismerte tettét. A tulajdonos visszakapta a rendőröktől a járművét.

Szabadon engedését követően a fiatalember meglátogatta testvérét, majd hazament. Mivel nem tudott aludni, éjszaka ismét „portyázni” indult Taron, ez alkalommal egy zárt udvaron parkoló áruszállítóra figyelt fel. Miután a nyitott kapun bement a kertbe, a lezárt autó ajtajait a nála lévő fogóval próbálta felfeszíteni.

A zajra felébredt a tulajdonos, tetten érte a rongálót és hívta a segélyhívót. Az elkövető futva menekült, de a személyleírás alapján a közelben elfogták, és előállították a járműben 400 ezer forint kárt okozó férfit. Kihallgatásán a 18 éves fiatal ezt a tettét is beismerte, a rendőrség őrizetbe vette.