Üldözés, leszorítás és büntetőfékezés is volt az M7-esen, miután egy autós felvételt készített arról, ahogy egy furgonos a leállósávban előzget. A Bpiautosok.hu olvasójának beszámolója következik:

„A Balaton felé, az 52-es km-nél a visszapillantó tükörben figyelmes lettem arra, hogy egy kisteherautó nagy sebességgel, nagy port felverve közeledik a leállósávban.

Elkezdtem videózni, hogy amikor elhalad mellettünk, meglegyen a rendszáma. Amikor észrevette, hogy videózok, lelassított, megvárt a forgalomban, ránk húzta a kormányt, majd veszélyes manőverekbe kezdve üldözni kezdett. Megelőzött, büntetőfékezéssel az autópálya belső sávjában megállásra kényszerített, majd fenyegető magatartást tanúsítva kiszállt.

Miután sikerült elmenekülnünk, újra üldözőbe vett, és próbált az autópálya sávjai között cikázva leszorítani és megállásra kényszeríteni. Pákozdtól a szabadbattyáni lehajtóig próbált leszorítani és megállásra kényszeríteni, mire sikerült úgy letérnünk az autópályáról, hogy ne tudjon követni.”

Meglepődnénk, ha az esetnek nem lenne (hatósági) folytatása.