A lengyel Carlex Design munkái messziről jól felismerhetők, megvan az autóépítéssel foglalkozó cég egyedi stílusa, ami az olyan alkotásokon is látható, mint az általunk korábban bemutatott Mercedes-Benz X-osztály.

A lengyel műhely pedig nemrég leleplezte legújabb munkáját, a The G-Falcon-t, amely egy erősen átalakított Mercedes-Benz G63 AMG, az állunk pedig a földön csattant. Bármennyire is elcsépelt a szó, ez kérem kézműves munka a javából.

Meglátod ennek a Mercedesnek a tetejét és elájulsz 1

4 év munkája van az autóban, amelynek a tetejét kézzel gravírozták, milliméterről milliméterre. Oké, hogy 585 lóerős az ikerturbós V8-as az SUV motorterében, de nem érdemes tövig nyomni a gázt, ezzel az autóval szép lassan kell vonulni, hogy mindenkinek legyen ideje megcsodálni. 

Meglátod ennek a Mercedesnek a tetejét és elájulsz 2

A kézi gravírozás az oldalsó díszléceken és a kerékjárati íveken is megtalálható. Ezeknek a kézzel tervezett és kézzel faragott mintáknak az elkészítése 36 hónapot vett igénybe: külön-külön készültek, majd a karosszériához rögzítették azokat.

Meglátod ennek a Mercedesnek a tetejét és elájulsz 3

A G-Falcon első és hátsó lökhárítója, a hűtőrács, a küszöbök, a csomagtérajtóra szerelt pórkerékfedél és a kerékjáratokat kiszélesítő ív szénszálas anyagból készült. De itt még nincs vége:

a festékbe, amellyel fényezték az egész autót, állítólag 1 kg gyémántport szórtak.

A Carlex csinált már hasonlót Rolls-Royce Cullinan- és Bentley Bentayga-alapú projekteknél.

Meglátod ennek a Mercedesnek a tetejét és elájulsz 4

A belső teret sötétbarna, rusztikus bőr borítja, amelyet aprólékosan, kézzel varrtak, hogy passzoljon a G-osztály külső megjelenéséhez. A bőr szinte mindent beborít, az üléseken át a műszerfalig és ajtóbetétekig. Minden, ami nincs bőrrel borítva, kézi gravírozást kapott.

Meglátod ennek a Mercedesnek a tetejét és elájulsz 5

„Amikor elkezdtünk dolgozni a tetőn, úgy gondoltuk, hogy 12 hónap alatt készen lesz, de végül 42 hónapig tartott, napi 8 órás munkával, mire sikerült elérni a kívánt dizájnt. Közel 4 évbe telt, mire az összes munka befejeződött, amelynek túlnyomó részét a kézzel készített dombornyomás és gravírozás tette ki” – írta közleményében a lengyel műhely.

Meglátod ennek a Mercedesnek a tetejét és elájulsz 6

A falcon magyarul azt jelenti, hogy sólyom, és ez a ragadozómadár a belső erő, az inspiráció és a felszabadulás ikonja. Jelenléte felébreszti bennünk a vágyat, hogy szabadok legyünk, legyőzzük az akadályokat és felülemelkedjünk a kitaposott ösvényen. Legalábbis így tartják az ősi legendák, amelyek főleg az arab világból származtathatók.

Meglátod ennek a Mercedesnek a tetejét és elájulsz 7

A The G-Falcon Mercedes-Benz G63 AMG árát nem hozták nyilvánosságra, ahogy a megrendelő kilétét sem, de minden bizonnyal egy ilyen kézműves munkáért csillagászati árat kérnek. Egy mezei G63 AMG 80 millió forintról indul.

Meglátod ennek a Mercedesnek a tetejét és elájulsz 8

A videó pedig kötelező, átad minden esszenciát:

a videó a hirdetés után indul